Mat som kärlekshandling

06 jul Mat som kärlekshandling

jag1

 

Denna damen har blivit med blogg. En blogg som till större del kommer handla om käk men säkerligen en hel del annat med som smyger sig in. Jag gör ju faktiskt lite annat med… Mat och livsstil kan vi så behändigt kalla det- men mest mat.

Är det nämligen så att man tänker på mat större delen av tiden, d.v.s. att gå till sängs på fredag kvällen och fundera på vad man skall laga på lördagen då kanske det inte tar så mycket mer tid att starta en blogg, eller?

Jag gillat mat i som snarare är kaos i barockstil är stiligt finräsande med dillkvistar och tryffeloljedroppar.  Går sällan på recept utan utgår ifrån dem som inspiration och altererar eftersom. Jag vill göra mat som får mina vänner att samlas kring bordet. För mig är mat relationer, det man vill bjuda sin nära och kära på. Men sällskapats är alltid viktigare än relationerna och kärleken till enkel god mat viktigare än alla pekfinger om vad som är rätt eller fel. Mat är kärlek, har man tröttnat på att göra mat till sin sambo är det förmodligen dags att göra slut. Så kortfattat kommer det här att finnas inlägg om allt ifrån smaksymfonier, kök och utrustning, kärlek och ilska (ibland blir det inte som man vill), ätandets glädje, recept, köksprylar, pyssel och kanske något om döden. Håll till godo.