Fredags feeling – Mañana

P1010708

08 jul Fredags feeling – Mañana

Jag har haft  toppenergi hela dagen då det är fredag och allt kan hända. Helgen som har närmat sig i fjärran är plötsligt här och slår ut sin stora famn och hojtar glatt- Nu, nu skall vi njuta som aldrig förr. Denna helgen skall vi hinna med allt vi funderat på hela veckan.Givetvis, när klockan slagit fem är man inte lika pigg i hågen, du skippar träningen för att komma hem snabbare, orkar inte riktigt handla alla de där ingredienserna från saluhallen och vill egentligen bara hem till soffan och kanske karl din. Stilla er min vänner. Njut då av en oförskämt enkel och trevlig fredagsmacka.

P1010675

Ett härligt Levainbröd  med underbart seg skorpa är fantastisk god att rosta i stekpannan med olivolja. Mogna tomater, ricotta, avocado och en bättre tonfisk tänkte jag toppa med.

P1010700

Min far och och hans granne har blivit goda vänner och hittar ett gemensamt ölintresse. Lite då och då har man turen att få med sig underbart god hemmabryggd öl. Älskar ljudet när man första gången ploppar upp flaskan men med knäppkorken.

 

P1010708

Mackor med ricotta, avocado och tomat.  Toppade med krasse och citronzest. Nymald svartpeppar är ett måste. Mjuka solmogna grönsaker, krämig ricotta och krispigt bröd- då sjunger själen. Blev även en med tonfisk, krasse och citronzest.