en aning excentriskt…

IMG_1337

17 jul en aning excentriskt…

Kommer ni ihåg skolgången, det fanns alltid de där som var snygga, duktiga och populära. Den andra gruppen som var blyga, lite gråglåmiga och ganska egendomliga var dem kanske större till mängden. De där som tog lite längre tid på sig, sådana som vecklar ut ett blad i taget. Kanske blir dessa personer lite mer intressanta än de populära. Man måste locka och pocka för att hitta fram till en kärna som måhända kan vara värt all besvär.

Söker du efter sätt att effektivisera din matlagning kanske inte kronärtskockan är din flört men har du ett djupare intellekt och är en romantiker då skall du koka den ljuvliga tistel och låta dofterna sprida sig i köket. Koka länge – väntan. Långsamt varsamt plocka av ett blad i taget, skopa upp frodigt vitlökssmör med för att porrigt slita av underkroppen på varje blad. långsamt kläs den av ett blad i taget och blir blekare och blekare. Musiken dånar i bakgrunden har du de rättare takterna i (och är en aning excentrisk) har du satt på maffig musik i bakgrunden, så som ödsessymfonin med Beethoven eller Also spracht Zarathustra av Strauss, och medans musiken når sitt klimax hittar du in till den sköra mitten. Andaktsfullt, värt allt slit, uppenbarar sig blomknoppen. Ahhhh, man lutar sig till tillbaka beundrar, lyfter besticken i högsta hugg och ger sig fullkomligt hän de allra innersta. Extas!

IMG_1325

Koka kronärtskockan i saltat vatten tills de understa bladen lätt går att ta av. Det är fint att pressa färsk citron över kronärtskockan innan man börjar äta. Ät sedan med vitlöksmör.

IMG_1337

IMG_1340