Pasta med squash och pecorino

IMG_5758

20 jul Pasta med squash och pecorino

Idag tänker jag på dig som arbetar som skådespelare. Kanske främst de som är med i skräckfilmer, vilket ansträngande liv!. Jag älskar att titta på skräckfilm, min sambo-not so much! Har man dessutom livlig fantasi är det svårt att inte se monster under sängen eller urskilja att det är nog fan någon som står och kikar på mig inifrån den halvöppna garderoben. Tipset är att alltid filtrera huvudet med typ reklam innan man går och lägger sig. Men alla stackare som arbetar mitt i skräckfilmer då? Varje dag samma sak; upp i på morgonen, sitta framför spegeln och bli sminkad till ett monster eller förvridna figurer, för att sedan sjussas ut i mardömsscen efter mardrömsscen. Någonstans i kulisserna väntar en eländigt ful varelse i väntan på att slå käftarna i dig. Tro tusan att du är helhispig och bra trött när du kommer hem från jobbet. Här krävs något nervlugnande, något mjukt att vila huvudet på, så idag blir det något extra enkelt.

IMG_1263

 

IMG_5760
IMG_5760

PASTA MED SQUASH OCH PECORINO
Ingredienser:
Färsk fylld raviolini ( jag valde Karl-johan svamp och ricotta)
en näve pinjenötter
Squash
Pecorino
Vitlök
Färsk basilika
Chiliflakes
Olivolja – massor!

Here´s how:
Rosta först pinjenötterna i en torr panna på låååg värme tills de fått fin färg. Koka pastan i massa med vatten, ja ravioli flyter.  Stek undertiden squashen med vitlök och olivolja, salta peppra. Slå av pasta vattnet och häll över raviolinin i stekpannan med squashen. kasta i mer olivolja, riven pecorino, chili, pinjenötter, basilika och flingsalt allt efter behag. Kasta runt och servera direkt, pasta väntar inte på någon!