Sallad med sötpotatis

IMG_1326

28 jul Sallad med sötpotatis

Ja, det hjälpte ju inte att vi nyss flyttade till en ny större och finare lägenhet. Jag befinner mig som er precis lika nära nordpolen och det förblir mörkt. Där står man i mörkret och undrade varför solen skulle trilla ner så förbannat fort. Tallriken står på bordet med lite av varje på sig och i köket virrar en man runt och undrar när vi kan knäppa den där bilden så vi kan ta och äta snart innan maten kallnar och dör. Jodå här kommer det.

IMG_1326

Sötpotatissallad

Ingredienser:
sötpotatis
små tomater
ruccola
rödlök
pinjenötter
avocado
olivolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär upp ochRosta sötpotatisen på en plåt i ugnen efter att du kramat in dem med salt och olivolja i ca 35-40 min. efter halva tiden kastar jag in tomaterna med. Rosta undertiden pinjenötterna på låååg värme i torr panna. Servera på en kudde av ruccola tillsammans med rödlök, pinjenötter avocado och en massa olivolja och flingsalt. Nyttigt, bra gott!