Tony’s Chocolonely

IMG_1403

29 jul Tony’s Chocolonely

För ett tag sedan beställde jag några chockladkakor av Tony´s Chocolonely. Så satans goda! Jag vill att ni ska veta detta. Det var inte så länge sedan de lanserades i Sverige så det går inte att hitta överallt. Dock vet jag att nu kan beställa dessa på Bodystore och Apotea och där Apotea just nu har extrapris på 36kr istället för 43kr (180gr).  Varsågod in i choklad-himmelriket!

IMG_1374 copy

De jag beställde var dessa ovan; Karamell & sea salt, Pecan & coconut, Almond & sea salt. Men det finns fler goda smaker.

IMG_1390
Chockladkakan är uppdelad i ojämnt stora bitar för att illustrera orättvisorna i chokladindustrin.

IMG_1403
Men nu till det viktiga; det Tonys Chocolonely gör är att skapa en transparant och spårbar process hela vägen från kakaoplantage till färdig chockladkaka. Genom att bygga långsiktiga relationer mellan kakaoodlare och alla i produktionskedjan vill de utrota slaveri som finns i sååå många produktioner när det gäller choklad. Tony´s Chocolonely donerar även en procent av sin nettoomsättning till Chocolonely Foundatione som stödjer vidare projekt för utrota slaveri i kakaohandeln. Här nedan kommer en video som handlar storyn bakom Tony´s Chocolonely. Detta är inget sponsrat inlägg utan enbart min egen upplysning till er om förbannat god choklad som även gör gott för andra.