Potatismos med kokosmjölk och wasabi

IMG_5818-3

02 aug Potatismos med kokosmjölk och wasabi

Min karl var häromdagen ute och fiskade med en vän. De valde att ge sig ut sent på kvällen medan jag och väninnan satt kvar hemma och surplade vin. Pannlampa, stora håvar, glittrande drag och det där vilda i blicken, som bara karlar med en jäkla massa utrustning och hopp om lugn och ro ute på sjön, kan få. Tyvärr blidde det ingen fisk denna gången. Den kanske sov, hade styrelsemöte eller demonstrerade med älgarna i skogen, fiskad ville den inte bli iallafall.

 

Vem vet hade jag fått följa med hade jag kanske kunnat bidra med mina knep som att istället knyta masken hårt runt kroken för att slippa spetsa den krångliga kroppen eller att alltid ha med sig en picknickkorg att lägga de stora fiskarna i för att lättare ta sig tid att hitta rätt tillhygge att labba den med, små knep jag tar med mig genom livet. Här kommer dagens Omega- 3 gotte.  Lent wasabi – och kokosmjölksmos med lax och ingefärs-youghurt. Så jädrans gott.

 

IMG_5818-3


Ingredienser:
10-15 st mjöliga potatisar
en burk kokosmjölk
1-2 msk wasabi
Ärtor & sockerärtor
lax
en rejäl bit ingefära
1 lime
1 tesked honung
2 dl turkisk yoghurt

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 180 grader. Skala och koka potatisen. Salta och peppra så många laxbitar som personer som skall äta. lägg i en ugnsform och tillaga i cirka 15 min, gott med en extra klick smör på.   Riv ingefära och pressa ut saften ner i yoghurten, släng resten. Pressa ner lime och rör även ner lite honung, ställ kallt en stund så den hinner bli fastare igen. Koka gröna ärtor och släng ner sockerärtorna att koka med de sista 30 sekunderna, så att de hinner blir mjuka fast med tuggmotstånd kvar. Pressa eller mosa potatisen när den är klar och rör ner önskad mängd kokosmjölk beroende på hur löst mos man vill ha. Salta och smaksätt med wasabi. Upp på tallriken – Klart!