Hemma händer alltid något

IMG_5832

03 aug Hemma händer alltid något

De senaste två dagarna har jag spenderat hos mina föräldrar i det hem jag även växt upp i. Här finns så mycket minnen och kärlek i varje hörn. Det går ingen brist på besök i detta huset då både jag och mina bröder med respektive tittar in titt som tätt. Det är underbart att det alltid finns något att pyssla med, göra i trädgården eller nya projekt på gång. Min mor och jag är av samma skrot och korn, min far inte lika road av nya projekt. Vi brukar passa på att starta när han är iväg lite längre. Sist hittade vi en spricka i vävduken i huset vardagsrums tak. Vi tyckte båda att vi kunde ana fint trä under så vi tog mod till oss och drog av en rejäl bit. Sedan var det ju bara att fortsätta att riva resten av taket. Fars min när han kom hem…

IMG_5832

Såhär ser det ut hemma hos familjen Brimse. Huset som aldrig riktigt hinner bli helt färdigmålat.

IMG_5827

En trädgård full av godsaker. Njuter ända ut i fingerspetsarna av att plocka frukt och bär, man  är allt en liten tant. Snart är plommonen mogna, men lite till får vi vänta.

IMG_5834

Jag och mor passade på, när vi var två glada plockare, att få ner både mini-krusbär, svarta vinbär och körsbär i stora bunkar.

IMG_5861 copy

Av våra körsbär passade vi på att göra paj. Våra sura körsbär är helt gudomliga att göra paj på, ger en massa smak som blir ren perfektion med en sked vaniljglass till. Jag måste ta reda på vilken sort det är så jag kan plantera ett direkt i mitt framtida hus trädgård. Recept på pajen hittar du här.

IMG_5853-2-2

Vi dukade upp i köket och tog vår välförtjänta fikapaus.

IMG_5531 copy

Lite fina saker jag hittade på second-handbutiken Vinden i Alingsås.

IMG_5542-2 copy IMG_0949

Det grymmaste av allt var ju att vi trillade över denna fantastiska Banjo! Makalöst vacker. Vi kunde ju inte annat än att börja stämma och träna finger rollin resten av kvällen.