IMG_5875-2

05 aug gratinerad vitlök

Här är nåt smarrigt för alla vitlöks älskande där ute. Detta är inte för de svaghjärtade  eller om du nu skall släpa dig ut på en date, arbetsintervju eller tandläkartid. Detta mina vänner är vitlöksfrosseri. Kanske bör du planera en resa från stan eller bädda i gästrummet om din partner inte vill hugga in.  Kanske är det så att du har problem med vampyrer där du bor. Såå tröttsamt. Dessa antisociala fladderfän som bara ligger och latar sig i sina kistor hela dagarna och inte bidrar med något nytta till samhället. Vitlöks – elixiret kan även fungera på psykiska vampyrer om de är sådana som besvärar dig. I sådana fall kommer du se, när du närmar dig dem, ett skräckinjagat ansiktsintryck i förvridna kramper. Hur som kan du känna dig trygg i din vitlöksaura.

IMG_5867-2

Untitled-1

IMG_5869-2

Smeta ut vitlöken på en skiva gott bröd, ha till grillat kött, ostar eller bara ett glas vin.

IMG_5875-2

GRATINERAD VITLÖK
Du behöver:

Hela vitlökar, gärna stora sådana
olivolja
flingsalt- testa med olika smaksättningar
ett varv med svartpepparkvarnen

Gör såhär:
Värm ugnen till 180 grader. Dela vitlöken längs med så att du skär bort hatten och lite granna av de första vitlökarna så att de visar sig. Man kan även dela dem på hälften men jag tycker inte de håller ihop lika bra. Ringla olivolja över, salta och peppra- efter behaaaag (farbror melker). Rosta sedan i ugnen i ungefär en timma beroende på storlek. Servera med lite extra flingsalt med bröd eller annat gott. Och äter du inte upp alla, testa att kasta dem i en gryta.