16 aug Krossad potatissallad med lammkorv & selleri

Jag kommer ihåg första gången min far tog med mig på Opera. Jag kan inte varit mer än kanske 10 år gammal. Det var på italienska och jag förstod inte ett ord. Men jag satt på en av sidobalkongerna och var helt hänförd. Min far sade att jag aldrig varit så tyst, varken innan eller efter 😉

Häromdagen lyssnade jag på sopranosångerskan Maria Callas och kunde inte slita mig från varken hennes musik eller livshistoria.  Våran tids största operasångerska enligt många. Hon blev en symbol för primadonnor genom hennes oslagbara röst, häftiga utbrott och kärleksaffärer. Hon tappade rösten flera gånger och bröt ofta ihop på scen, en gång framför den italienska presidenten. Kanske var det för att hennes romans med aristoles Onannis tagit slut och han senare gifte sig med Jackie kennedy.  Hon sade att hon inte gifte sig med Onassis för att; ” love is much better when you are not married”.

Maria Callas var en stor kvinna på nästan 100 kilo och fick alltid höra om hennes vikt. Det glada 50-talet som krävde getingmidja för att få de allra bästa operarollerna blev tufft för Maria. Så hon chockbantade och det sägs att hon förlorade mer än 2 kilo i veckan. Det gick rykten om att hon åt binnekemaskar för att skynda på sin viktnedgång. Det mest tragiska är att hon efter denna extrema viktminskning förlorade mycket av sin vackra röst och dog redan vid 53 års ålder.

Potatissallad med lammkorv har absolut ingenting med Maria Callas att göra, men det är förjäkla gott så jag tycker du skall äta detta, nu.

IMG_6084CHOC7

IMG_6092CHOC7 copy

KROSSAD POTATIS MED LAMMKORV OCH SELLERI
Ingredienser:

SALLAD:

nästan ett kilo potatis
2 st grymt goda & kryddade lammkorvar
3 selleristjälkar
10 cm gurka,
ett halvt knippe salladslök
4 msk majonnäs
1 dl turkisk youghurt
salt  & peppar

TILLBEHÖR:
Lammkorv att servera till.

Såhär:
Skala och koka potatisen i välsaltat vatten. låt svalna en aning så att du klarar av att mosa det utan att bränna dig. Hacka ner korven till små tärningar och stek tills de fått fin färg. Hacka även gurkan, selleri och salladslök i fina småbitar. Använd händerna för att dela potatisen på mitten och sedan ännu en gång. Det skall inte vara så noggrant utan riv i sönder till önskad storlek. Potatisen suger åt sig mycket mer smak på detta vis. Lägg din mosade potatis i en rymlig bunke. Slå över din stekta tärnade lammkorv, selleri, gurka, salladslök, majjo och yoghurt. Salta och peppra och vänd sedan salladen med händerna försiktigt. Servera med lammkorv till.