25 aug Green grilled sandwich

Det är ju bra konstigt hur saker och ting bara kan försvinna? Genom åren har jag tappat bort mer saker än jag hittat och de sakerna jag tappat bort kan jag inte ens komma ihåg. Minnet har nog alltid varit pinsamt uselt.  Jag fruktansvärd på att komma ihåg namn och det känns faktiskt som att jag har minne som en guldfisk. Det går ta-mej-tusan bara in genom ena örat och ut genom det andra.  Jag lånade en bok på biblioteket skriven av Sveriges ledande minnesexpert. Boken gav en tips på hur man kan öva upp minnet och vad man skall fokusera på för att komma ihåg saker (observera att jag faktiskt lägger mycket på minnet, men det som fastnar är  saker som varför håret fortsätter växa när man dör, att man nyser i en hastighet på 160 km/tim och att jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit).

Ett tips jag fick lära mig, från boken som jag glömt titeln på och från författaren jag inte har en aning om vad han heter, var att placera ut viktiga saker att komma ihåg på olika platser i rummet, så att man gör minnena mer fysiska. Vet inte om jag kommit framåt i utvecklingen när jag snopet letar efter den nya arbetskollegans namn bakom toalettstolen eller försöker minnas tandläkartiden stirrandes ner i pelargonplantan.

Häromdagen kom jag på att jag glömt bort en sak som redan är helt borta, närmare bestämt Satelliten Voyager som skenar genom rymden. Den är i skrivandets stund ca: 20, 313, 134, 955km från jorden, och det går ganska så snabbt med. Den kastades uti rymden för 39 år sedan för att observera den yttre rymden. Men det häftigaste med denna mackapär är ju den guldiga vinylen som den bär med sig. Denna LP-skiva, som ni säkert vet, har med sig ljud och bilder från jorden för att beskriva mångfalden som finns här. Jag kände mig tvungen att lyssna igenom alla låtarna. Det finns mängder med musik som jag aldrig hört tidigare, som mexikansk bröllopssång, musik från senegal och säckpipor från azerbaijan. Den innehåller även musik som; Bach, Mozart, Beethoven, Stravinsky, Guan Pinghu, Blind Willie Johnson, Chuck Berry. Men den grymmaste låten är helt klart ”Dark Was the Night,” written and performed by Blind Willie Johnson” om ni inte hört låten så ta bums och lyssna på denna nu!

Medans ni lyssnar kan ni med all enkelhet tillaga denna makalöst smarriga grilled sandwich- och våga inte ta fram något jäkla toastjärn. Denna skall stekas långsamt i panna med smör och olja.

Den är underbart krispig med vitlöksfräst spenat, salt prästost, krämig avocado och smält mozzarella.

IMG_3648CHOC7

IMG_3638CHOC7 copy

GREEN GRILLED SANDWICH
2 mackor
Ingredienser:
4 skivor Ljust levain eller lantbröd (inget sketbröd)
fryst eller färsk bladspenat
vitlök
olivolja & lite smör
2 pkt mozzarella
1 avocado
några skivor prästost
salt & peppar

Gör så här:
Stek först spenaten med vitlök och olja, salta och peppra ordentligt. skiva och smöra bröden på en sida på varje skiva. Lägg på den stekta spenaten, mozzarellan, skivade avocado och två rejäla skivor med prästost på varje macka. Släng på den andra brödskivan och  lägg ner i oljad panna på låg värme- låååg värme, denna skall få mycket färg men även hinna bli genomvarm så mozzarellan hinner smälta. Stek på båsa sidorna.Ta gärna en tallrik och placera ovanpå mackorna och pressa ner en aning för att få då båda skivorna att komma ihop samt att skapa snabbare värme inuti. Harrejäflar va gott!