31 aug Friterad ansjovis med big-mojo dipp

Vissa föds med tummen mitt i handen andra med tre bröstvårtor. Många luktar illa (kan inte alltid avgöra om det är svett eller spiskummin). De flesta är självupptagna och tråkiga. Och skulle de nu vara intressanta är de antagligen upptagna eller så har de gömt ett par barn i källaren medan de sitter och tuggar på sina tånaglar framför Halv 8 hos mig.

Det är helt enkelt inte speciellt enkelt att hitta någon idag. Plussa då även på några år, då man höjt sin standard, vet vad man egentligen letar efter, då är det helt sonika omöjligt. Det är lite som den där lönen som till slut kom och man går ut på stan full av energi och skall shoppa allt fint man tänkt på så himla länge- då finns inget att köpa! Affärerna är tomma eller bara fulla av skräp. De som finns kvar är det som är trasigt, ligger nedslagna på golvet eller den där röda sparkdräkten i sammet då som ingen verkar vilja ha.

Själv har jag mitt på det torra tills stackarn en dag inser att hans vilopuls är långt över det normala så fort jag närmar mig som en tornado på crack.

Som tur är finns det saker du kan äta i din ensamhet och känna dig pretty damn pleased. Kan du öppna en konservburk, kasta runt lite ströbröd och kasta i kluttar i kokande olja. Gratulerar då kan du äta detta en sen kväll tillsammans med en fin öl. Inget för töntar som är uppväxta på okryddad mat, detta ger lite hår på bröstet.

 

 

FRITERAD ANSJOVIS  MED BIG-MOJO DIPP
Detta receptet har jag snott rakt av ifrån Ica buffé, det var gott nämligen. 

Ingredienser:
AIOLI
2 dl majjo
2 msk färskpressad citronjuice
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilipulver  (jag säger mer)

FRITERAD ANSJOVIS
1 burk ansjovisfiléer ( 450gr)
3 ägg
3 dl Vetemjöl
3 dl Panko ströbröd
1 tsk chiliflakes
ca 1 l frityrolja (funkar även med mindre i en stekpanna med hög kant)

GÖR SÅ HÄR:
Till aiolin skall du blanda  alla ingredienser, tjoff- tjoff och ställ undan i kylen. Öppna burken. Ta ut filéerna och låt dem rinna av. Vispa äggen i en skål. Blanda panko, salt, chiliflakes på ett fat och lägg upp vetemjöl på en annan tallrik. Doppa filéerna först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera ansjovisfiléerna i omgångar. Käka med färsk citron och en god öl.