01 sep Avocado sandwich med tapenade & chilirostade pumpafrön

Till er som inte läser modetidningar. Höstens look är att hitta mammas gamla byxor och dra upp så lång upp tjottahejjti du bara kan – gärna med cameltoe, på loppis köper du fula gubbtofflor och till fest kränger du på dig en slipklänning över en t-shirt. Kom ihåg att klippa dig som alla andra d.v.s hår till axlarna. Ja just det, sjumilastöveln är ju här igen, pretty-woman-bootsen som förvandlar människoben till camelfötter.

Nu finns det ju om tur är vissa trender som är bättre än andra. Som avocadomackan, den finns i ändlöst många variationer. Men jag ger er en oförskämt god, en som vill få er att slå klackarna i taket och skrika Halleluja! I en tid då det är trendigt att stoppa korv, koka 24-timmars ramen, gör ”pulled-something” på allt man kommer över och brygga öl varje dag i veckan måste man ju älska avocadomackan.

Den perfekta blandingen av sältan från tapenade, krämigheten från avocado och det mjuka pocherade ägget som kröner verket på det krispiga brödet. Toppa med chilirostade pumpafrön för att ge lite bett.

dubbbel
IMG_3607CHOC7
AVOCADO SANDWICH MED TAPENADE & CHILIROSTADE PUMPAFRÖN
Ingredienser:
En skiva riktigt gott bröd så som surdegsbröd, Levain
2-3 teskedar svart tapenade
1/2 avocado
1/2 dl pumpafrön
1 msk ättika
1 ekologiskt ägg
lite chiliflakes
olivolja & flingsalt

If you build it… you will never stop eating

Gör så här:
Koka upp vatten i en djup kastrull med 1 msk ättika i. Rosta pumpafröna i lite olja och chiliflakes i en stekpanna på låg värme. Inte bränna. Stek brödskivan  tills det fått fin gyllene färg. Lägg upp på en tallrik. Sänk värmen på det kokande vattnet så att det knappt sjuder. Knäck ägget först i en liten skål och häll sedan försiktigt ner i vattnet. Ha ägget i vattnet 3 minuter för en rinnande äggula, 4 minuter för en krämig äggula,5 minuter för en fast äggula ( du bör välja 3 minuter enligt mig). Plocka försiktig  upp med en hålslev och lägg vid sidan av.

Halvera och skala dina avocado, skiva den på tvären i tunna skivor utan att slarva till den. Skeda upp tapenade på mackan lägg över avocadon med hjälp av en kniv och putta ut den över mackan så den lägger sig ner en aning. Lägg över ditt pocherade ägg och toppa med rostade pumpafrön och flingsalt. Oh my!