20 sep renskav med brysselkål & lingon

För ett tag sedan drack jag och min väninna en hiskeligt massa vin och pratade om livet som sådant när hon frågade om vi skulle springa Alpine run dvs 24 mil på en vecka. Det lät toppen tyckte jag och svarade att det gör vi. Sakta men säkert börjar det gå upp för mig hur mycket jag kommer att behöva hinna träna inför detta.

Jag kan ju inte motstå en skräckinjagande svettig utmaning som får de flesta att skaka på knäna och vilja spy vid tanken på utförandet – då vill jag görat! För er som inte riktigt är med på vad ”Trans Alpine Run” är så skall man alltså springa mellan 3 olika länder i alperna tex, tyskland, Österrike och Italien. Sammanlagt skall du springa 24 mil så du springer ungefär 3,5 mil per dag i bergen då.  Ja det är inte bara ett lopp det är ett vansinnesdåd, ett sinnesjukt upptåg som gör fiskfärs av ben och leder för cirka 7000 riksdaler.

Min träningsmeny inför detta viskar om att min kropp & jag framöver kommer att få utstå, svullna leder, skeva knän, trasiga senor, sneda fötter, skav mellan tårna, skav mellan låren, skav på blygdläppar, skav där man inte vissste att det kunde skavas och lite därtill.

För att klara loppet måste jag ladda som sig bör, jag tänker fruktcoktails, smågodis, råbiff och bubbel. Om man inte har något av ovanstående hemma kan man istället laga viltskav.

img_4074

img_4066-copyVILTSKAV MED BRYSSELKÅL OCH LINGON 4 port
Ingredienser:
2 pkt renskav á 450 gram
2 dl grädde
3dl mjölk
1 msk maizena
10-15 st brysselkål
2 nävar lingon
1 gul lök
timjan färsk eller torkad
soya
svartpeppar & salt

Gör såhär:
Hacka upp viltskaven i lite större bitar och fräs i smör i panna. Hacka gul lök och häll ner i fräset. Salta och peppra och krydda med timjan ordentligt. Fräs vid sidan av i en annan kastrull tinad brysselkål i smör tills de fått stekt yta. Blanda mjölk ,grädde och maizena och rör sedan ner i pannan. Låt puttra ihop och späd eventuellt med mer mjölk beroende på hur tjock du vill ha såsen. Vänd ner brysselkålen och även soya. Låt puttra ihop och servera sedan med färska lingon och smörstekta kantareller med kokt mjölig potatis som suger åt sig av den goda såsen.