Jalapeno Mac and Cheese

20 Nov Jalapeno Mac and Cheese

Jalapeno och krämig ost – en blandning lika fin som Batman och Robin. Osten är Batman och jalapenon är Robin som den fantastiska sidekicken han är.  Och ja det är en ohyggligt onyttig rätt som skulle ge Renee Voltaire inverterad gåshud för att sedan gå i ide 3-4 år framåt. Men detta är inte menat som en komplement till matvetesalladen eller vetegrässhoten på morgonen (dock fungerar det ypperligt som bakisfrukost).

Jag tänker ofta på barnmat när jag tänker makaroner, något man slänger ihop för att man har för lite tid eller för att ungarna vägrar äta något med näringsvärde i.  Men nu jävlar är det dags att vi  snor tillbaka makaronerna till att bli en vuxenrätt, en krämigt het Mac and Cheese – för vuxna.  Denna rätt fungerar lika bra att placera med skål i knät sittandes  i dina fulaste mjukisbyxor som under kristallkronan tillsammans med en  flarra rödvin.

mac1
mac2
mac3
JALAPENO MAC AND CHEESE – 4 pers
Ingredienser:
 ca 500 gr gamla hederliga Makaroner
1 rejäl näve riven prästost
I paket riven tex Kvibille Cheddarost (150gr)
2 dl mjölk och kanske lite till
1 dl grädde
2 -3 st  jalapenos
knappt en 1/2 dl mjöl
en rejäl klick smör (våga inte använda margarin!)

Såhär:  Detta är ingenting du egentligen behöver väga eller mäta upp, i detta recept löser sig allt till det bästa. Det är svårt att fucka upp denna Mac and cheese. Börja med att koka Makaronerna halvvägs, häll av, skölj med lite kallt vatten så de inte klibbar ihop och ställ åt sidan. Nu skall vi göra en simpel bottenredning. I  en stor stekpanna smälter du smöret och blandar sedan ner mjölet med hjälp av en visp. Ha medelvärme så att inget råkar bli brunt och tråkigt här. När det blandat sig fint slår du på grädden och 1-2 dl mjölk, detta är ingen vetenskap det är en bottenredning kort och gott.  Låt tjockna ihop en aning innan du häller du i de finhackade i jalapenosarna. Med en sked vänder du makaronerna så att det blir redning överallt och tar sedan i osten. Här skall nu osten smälta långsamt på låg till medelvärme, och binda sig. Blir det för tjockt tar du i lite mer mjölk. Salta och peppra. Servera direkt!